10 manieren om een creatieve carrière als beeldend kunstenaar te beginnen

Beeldend kunstenaar

Veel mensen worden kunstenaar omdat ze er gepassioneerd over zijn. Maar als je geen passie hebt voor het medium dat je kiest, is het heel moeilijk om een creatieve carrière uit te bouwen. Op een bepaald niveau is het net als elke andere baan; als je er geen plezier in hebt, zul je je er ook niet voor inspannen. Dus, duik in je passie. Leer waar je van houdt, en je zult goed op weg zijn.

Leer waar je van houdt

Onthoud dat het doel is om een creatief persoon te zijn, niet om een baan te creëren. Om dat te doen, moet je je richten op waar je van houdt. Als je een kunstenaar bent, leer dan van welke kunstvormen je houdt en verwerk die in je werk. Als je een schrijver bent, maak dan stukken waarin je favoriete schrijftechnieken en thema's verwerkt zijn. Als je beeldhouwer bent, maak dan werk waarin je klei en andere ruwe materialen verwerkt. Focus op waar je gepassioneerd over bent en verwerk die elementen in je werk.

Netwerk, netwerk, netwerk!

De beste kunstenaars zijn degenen die andere kunstenaars kennen. Of je nu een beeldend kunstenaar, muzikant of schrijver bent, het is essentieel om te netwerken. Word betrokken bij lokale organisaties, woon ontmoetingen bij, en leg contacten met andere creatieve individuen. Dit is de enige manier om door te breken in de business.

Je kunt ook lid worden van beroepsverenigingen, zoals de American Association of University Women. Dit is een geweldige manier om andere creatieve individuen te ontmoeten, te netwerken met andere kunstenaars, waardevol mentorschap te ontvangen, en waardevolle professionele connecties op te bouwen.

Kortom.

Als je het echt wilt maken als artiest, zul je bereid moeten zijn om offers te brengen, lange uren te maken en afwijzing te accepteren als onderdeel van je werk. Maar als je bereid bent om dat te doen, dan ben je al een heel eind op weg om een succesvol artiest te worden.