De voordelen van het huren van een DJ

dj

 

Volgens AllHipHop.com, een prominente website van de industrie, nemen DJ’s de leiding over als de meest gevraagde baan. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het boeken van een DJ voor een bruiloft, schoolfeest, bedrijfsevenement of evenement.

Volgens Wedding Wire.com, een toonaangevende website voor de industrie, zijn DJ’s een van de snelst groeiende carrières in het vakgebied. Wat betekent dit voor jou? Als DJ voor een bruiloft ben je verantwoordelijk voor de vele aspecten van het evenement. Van entertainment, het bestellen van de catering, het vervoer van de apparatuur van de DJ en het inladen van de liedjesbibliotheek van de DJ. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het afslaan van alle verzoeken voor het afspelen van CD’s en DVD’s. Dat klopt, je zult verantwoordelijk zijn voor het faden van nummers die het hoogtepunt niet hebben bereikt. Dit is dus het moment waarop je op je DJ moet letten. Het bestellen van de catering is een ander stressniveau omdat je verschillende cursussen en aspecten van de catering moet organiseren die elk evenement uniek en speciaal zullen maken.

Volgens Presentation Magazine, een toonaangevende bron voor informatie over evenementen, ligt de helft van de strijd in het omgaan met je hoofd DJ als gevolg van beperkte tijd of informatie. Ten tweede heb je een opgewekte persoonlijkheid nodig. Dan is een andere belangrijke factor dat je verzoeken op het juiste moment moet behandelen.

Deze enkele factor hierboven is een van de redenen waarom er een tekort is aan DJ’s. Voor diegenen die nog nooit nauw hebben samengewerkt met een DJ kan het naïef lijken om te verwachten dat een professionele DJ alles kan coördineren. In de DJ-business gaat het om het medium en niet om de kwaliteit. Dus als je een “mpire” DJ inhuurt voor een bedrijfsevenement, moet je van tevoren controleren of deze DJ ervaring heeft en in staat zal zijn te leveren wat je zoekt.

Een woord van voorzichtigheid echter, want een professionele DJ zal elk evenement uniek willen maken en nogmaals, je moet dit afstemmen binnen de trouw niche van het bedrijf. Er zijn veel DJ’s die evenementen zullen behandelen binnen een niche en men moet er niet van uitgaan dat de DJ in staat is om elke gelegenheid te behandelen. Wat doe je als je de energie en persoonlijkheid van een dbx nodig hebt? DJ’s verschillen van de meeste andere soorten ingehuurd personeel in die zin dat ze alles doen wat nodig is om de complexiteit van evenementen in het algemeen te maximaliseren. Wanneer je een groot bedrijfsevenement hebt, zal niet elke DJ in staat zijn om op maximale efficiëntie te presteren. Wat doe je als je een DJ nodig hebt die het energieniveau van Lundgren’s live show en Zeppelin kan geven? Dan huur je een DJ.

Denk er dus aan wanneer je op zoek bent naar een DJ, dat hij of zij een zekere mate van bekwaamheid heeft op het gebied van akoestiek, gloeilampen en DJ-apparatuur. Kijk naar de getuigenis of monsters van hun werk. Vraag of ze al op een radiostation hebben gespeeld of niet. Er zijn veel DJ’s die je zullen vertellen dat ze maar goed zijn in één ding. Huur ze niet in als je een mix van verschillende soorten Dance of Electronica nodig hebt. Zorg er ook voor dat je begrijpt wat het is dat je wilt op je speciale gebeurtenis. Onthoud dat jouw bruiloft niet de bruiloft van anderen is, dus huur een DJ die veelzijdig is en zich kan aanpassen aan jouw bruiloft. Veel succes.

Lees meer:

DJ boeken