Gebruikte ballonnen

gebruikte ballonnen

Helium wordt gebruikt om heliumballonnen te maken (de goede soort met al het leuke spul onderin). Helium is een gas met een kleurloze vlam. Het lost op wanneer de druk in de ballon afneemt en doet de ballon opzwellen; een groeiende ballon zal zijn volume uitbreiden. Stromende helium helpt om ze te ontkreukelen, zodat ze klaar zijn om op te stijgen aan het einde van het feest. Andere toepassingen: Heliumballonnen zijn gebruikt in ziekenhuizen voor operaties en MRI-scans. Het helium neemt de geluidsgolven van het lichaam weg, zodat de artsen de patiënt kunnen afluisteren en de operaties onopvallender kunnen uitvoeren. Het helium zelf is niet brandbaar. Kinderen verwarmen heliumballonnen en vergeten ze.

Aangezien het helium volkomen veilig is voor kinderen om te horen en het feest gaande te houden, kunnen heliumballonnen worden gebruikt als een feestgunst (het is gratis) of een geïmproviseerde ballon. Door heliumballonnen in een warme container te bewaren, blijven ze in de beste conditie. De luchtdruk mag er niet door dalen waardoor ze opgeblazen worden in een nauwkeurig doosballonnengevecht dat bekend staat als hey gimme your heliumbox. Kan ik thuis een ballon maken? Niet echt. Je zou niet willen dat mensen denken dat je dat deed. Dat komt omdat ballonnen erg kwetsbaar zijn. De meeste heliumwinkels verkopen de kleinere verpakkingen met papier, omdat de ballonnen niet geschikt zijn om iets te maken dat groter is dan de grootte van een veldfles. Niet alleen gaan ze niet erg lang mee, maar terwijl ze het helium vasthouden, raken ze heel gemakkelijk beschadigd. Zelfs heliumballonnen gemaakt van piepschuim zien er niet uit. Gewone ballonnen zijn niet iets om trots op te zijn. Ze zijn niet geschikt om op te hangen of af te breken. Denk eraan – de meeste heliumshows zijn een feest dat zal eindigen in de dood van de ballonvaarders (of mogelijk hun dierbaren). Voor de zekerheid, een heliumballon is niet geschikt om in het openbaar te tonen (wat is het volgende – bananen mensen?).

Als je een heliumballon wilt maken van een pakje chips en fruit (natuurlijk kan dat), doe dan geen moeite. Het is niet erg slim, aangezien het mogelijk is dat mensen alles zien en dan later op zoek gaan naar de dader. Concentreer je op het binnenhouden van het helium en muziek, foto’s, enz. die je aan de buitenkant zet; dan voel je je door alle opwinding van het feest helemaal op je gemak.