Gitaar leren spelen

 

gitaar

De gitaar is een snaarinstrument dat deel uitmaakt van diverse muziekgenres, en wordt bespeeld door individuen of groepen mensen om uiteenlopende redenen. Het gebruik van de gitaar in zang en spel in instrumentale muziek is bijna uitsluitend westers. De culturele oorsprong van de gitaar kan worden teruggevoerd tot de Middeleeuwen, en het instrument werd gebruikt bij de veelgeprezen bardische dansen.

Aangenomen wordt dat het woord “gitaar” voor het eerst in het Spaans werd gebruikt in “ganlinesse”, wat natuurlijk vertaald “gitaar” betekent. Het woord werd vervolgens voor de tweede keer enigszins veranderd in “guitarra” en uiteindelijk gewoon in “guitar”, in het Engels. De gitaar heette oorspronkelijk de vihuela, en men denkt dat hij al meer dan 2000 jaar bestaat.

In de 16e eeuw was de gitaar een populair instrument in Spanje en werd zelfs op sommige scholen onderwezen. Pas na de uitvinding van de gitaar in de Verenigde Staten, aan het begin van de 20e eeuw, begon de gitaar echt opgang te maken. De gitaar wordt algemeen beschouwd als het populairste muziekinstrument ter wereld, en veel mensen kopen er een voor persoonlijk gebruik. Veel muzikanten geloven dat de gitaar erg moeilijk te leren is, maar de waarheid is dat het echt niet zo moeilijk is als veel mensen denken.

Het leren bespelen van een van ‘s werelds meest geliefde muziekinstrumenten is geen gemakkelijke taak, maar de beloningen zijn groot. Gitaren worden gebruikt in vele muziekgenres, van country tot death metal. De meest voorkomende vorm van muziek gespeeld met een gitaar is Rock muziek. Samen met Rock muziek, is de gitaar ook bekend om te worden gebruikt in een verscheidenheid van andere muziekstijlen, waaronder pop, samen met diverse andere genre’s van muziek.

Als je gitaar wilt leren spelen, zijn er een aantal mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Gitaarles van een professional, is een van de meest traditionele manieren om te leren. Echter, dit is een van de duurste manieren om te leren, samen met de extra kosten van het hebben van om te rijden naar de les en het opzetten van uw eigen schema. Een andere optie is om gitaarlessen te nemen in een groep.

Als je gitaarles volgt in een groep, heb je het voordeel dat je je lessen kunt delen met medestudenten en met de instructeurs. Dit kan een stuk motiverender zijn dan wanneer je alleen leert. Bovendien kunt u elkaar aanvullen en van elkaar leren. Een groepsles geeft je ook de kans om op te treden, en iedereen te laten zien hoeveel je in de loop der tijd verbeterd bent.

Een andere optie is om gitaarles te nemen van een online-instructeur. Op deze manier kan de informatie in een paar minuten worden opgehaald, en kun je binnen enkele minuten spelen. Dit maakt het heel gemakkelijk om delen die je niet begrijpt over te slaan, en je te concentreren op die delen die je niet goed krijgt.

Met online instructie, heb je de mogelijkheid om te leren in het comfort en gemak van uw eigen huis. Bovendien hoeft u niet naar de les te rijden, wat het een stuk gemakkelijker maakt om dingen over te slaan die te lastig voor u zijn om te begrijpen.

Als je gitaar wilt leren spelen, zijn er veel verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt een professionele instructeur zoeken, of een boek of een dvd kopen en het zelf leren. Luisteren naar een opgenomen CD is een stuk gemakkelijker dan zelf gitaar spelen.

Zorg ervoor dat je je onderzoek doet als het gaat om het leren spelen van een gitaar, en beslis welke opties het beste zijn voor jou. Als je die beslissing eenmaal hebt genomen, zal al het andere soepeler verlopen, en zul je op weg zijn naar jaren van plezier.

Lees meer:

Gitaarschool Den Haag

Gitaarles Scheveningen