Aangepaste vakantie Vakanties

Maatwerkreizen

U meenemen op uw aangepaste vakantie (als het niet met stoom wordt omgetoverd tot iets waarvan u echt hoopt dat het werkt) is te doen. Hoe? Ik stel voor dat ze vanuit u werken, u helpen met het uitzoeken van de rest van uw vakantieplannen, u helpen een hotel te vinden dat bij uw systeem past of dat goed klinkt en u helpen met het opmaken van aangepaste reisavonturenkaarten op maat van uw eigen behoeften.

Aangepaste vakanties zijn een voor de hand liggende 'hit' op vakanties, hoewel het moeilijk voor te stellen is dat dit anders zou zijn. Wat is er zo speciaal aan aangepaste vakanties? Wel, in de eerste plaats kunt u genieten van de vakantie. Maar het wordt een vakantie naar de structuren die er uiteindelijk voor zorgen dat het om u draait, en niet om uw energie op de gebruikelijke manier te sparen. Als dat klinkt als een paradox, wel, dat is het niet. Het is geen vakantie om je in een pension te verstoppen of alleen maar bij het zwembad te zitten, zodat je kunt uitrusten, maar een vakantie om afgedankt te worden, gevoed, bedacht, behandeld, gemanipuleerd en genoten.

Een ander pluspunt is dat, zoals bekend, vakantie kan gaan over datgene waar we niet meer mee weten om te gaan. We lijken ons altijd zo ongemakkelijk te voelen in situaties waarin we ons normaal zelfverzekerd voelen. Nou ja, vakantie gaat tenslotte over deBuilderTrust. Mijn gevoel zegt dat vakantie geen festival is, geen toneelstuk, zelfs geen reisje om een paar weken de stad uit te gaan naar een of ander afgelegen vakantieplekje – het is een eenvoudig afscheid van een dag met mensen waarmee je in contact komt, wat misschien wel je laatste keer samen zal zijn, zelfs voordat je volgende zomer weer bij elkaar komt, maar het is jouw vakantie en je gaat erop uit om die naar je eigen smaak in te richten, niet om te behagen, maar om los te komen, om je eigen ding te doen.

Al met al is vakantie meestal een ervaring en niet alleen maar een tijd om met een stel vrienden rond te hangen, tenzij we met vrienden in een restaurant rondhangen, in welk geval we misschien gewoon ergens rond een grote tafel gaan zitten. Sommigen van ons gaan graag om met mensen die we elke dag zien, terwijl anderen van ons graag omgaan met mensen die we maar één of twee keer per jaar zien – zoals collega's of kennissen die toevallig ook goede vrienden of familieleden zijn. En dan is er nog een enorm percentage van ons dat graag omgaat met allerlei soorten vrienden, die we één keer per jaar zien. Bovendien voelen velen van ons zich meer op hun gemak bij mensen die we persoonlijk zien – bij mensen die ons aan het lachen maken en gekke dingen doen in hun vrije tijd die we gewoonlijk niet doen of de behoefte voelen om dat te doen. Zo'n vrouw in een bar kan net zo leuk zijn om bij in de buurt te zijn en geen randfiguur zijn, als je baas is om bij in de buurt te zijn als je die promotie probeert te krijgen.

Vakantie is dus een kans om los te laten en te zijn, waarbij je al je vooropgezette ideeën over hoe vakantie zou moeten zijn achter je laat. Natuurlijk weet je niet wat je doet om het te verdienen; en je kent de betrokken mensen ook beter dan je misschien had gedacht. En het belangrijkste is dat vakantie je vrije tijd is waarin je gewoon jezelf kunt zijn, en die je kunt doorbrengen met wie je maar wilt. Mijn gevoel is dat je je verwachtingen kunt bijstellen en de dingen kunt zien zoals ze zijn, zonder dat je van tevoren wordt veroordeeld. Zo simpel is dat.